• tenisdepicior

Tenisul cu piciorul revine în actualitate. Sezonul debutează din nou la Cluj-Napoca.

Pauza forțată apărută în sportul românesc din cauza pandemiei Covid-19 a blocat și eforturile Asociației Județene de Fotbal-Tenis Bihor de a demara încă din luna martie noul sezon al Campionatului României la tenis cu piciorul. Asociația condusă de către salontanul Vasile Sorean nu a intrat, însă, în vacanță, ținând legătura online cu echipele participante.


La mai bine de trei luni de la debutul prognozat, a răsărit prima rază de speranță privind începerea sezonului 2020. Zilele trecute AJFT Bihor a organizat o ședință online cu echipele care doresc să participe în campionatul din acest an, creionând un posibil scenariu pentru desfășurarea etapelor. La fel ca anul trecut, se dorește organizarea de etape la care vor participa echipe din Transilvania (Salonta, Cluj-Napoca, Oradea Satu Mare), Banat (Timișoara și Dumbrăvița), dar și din Bucovina (Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți).


Discuțiile au fost constructive, iar o primă decizie luată a fost ca pe data de 11 iulie să organizăm prima etapă la Cluj-Napoca. Cu ocazia turneului vom organiza și o ședință pentru a stabili programul următoarelor etape. Salut venirea echipei din Satu Mare în cadrul familiei noastre” – a precizat Vasile Sorean, președintele AJFT Bihor.


Pentru sezonul 2020 au confirmat participarea echipele Tengo Salonta (seniori și juniori), JSF Cluj-Napoca, Junii Sătmarului, Black Hill Vatra Dornei, Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc, Olympiakos Rădăuți, Team Bucovina, Futnet Oradea, Futnet Timișoara şi CS Dumbrăviţa Timiș.Anul 2019 a fost unul foarte bun pentru AJFT Bihor care a organizat la Salonta finala Campionatului României la tenis cu piciorul, bifând o premieră istorică (transmiterea finalelor în direct pe internet). De asemenea, mai mulți jucători din cadrul campionatului au reprezentat România la Campionatul European de Fotbal-tenis (juniori, tineret și seniori, masculin și femin) desfășurat la Szentes, organizate de Federația Internațională de Fotbal-tenis Asociații (FIFTA), dar și la Mondialele de juniori organizate în Slovacia de către Uniuniea Internațională de Futnet. O componentă a clubului Tengo Salonta, Andreea Neag, multiplă medaliată la Europenele de la Szentes a fost inclusă în topul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor lacategoria sporturi neolimpice.


La fel în 2019, o parte din echipele din cadrul campionatului de tenis cu piciorul și-au propus să participe și în acest an la Cupa României la fotbal-tenis organizată de federația națională de specialitate, iar Tengo Salonta s-a înscris și în campionatele naționale organizate de FRFT-CAJ la categoria juniori respectiv la feminin.


Mai multe detalii (fotografii și materiale video) veți putea găsi pe pagina oficială www.teniscupiciorul.eu sau pe pagina de facebook TENGO SALONTA, care recent a depasit pragul de 3000 de fani permanenti sau pe YouTube click aici


157 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate