• tenisdepicior

Podium inedit la campionatul de tenis cu piciorul. Clujenii au învins liderul.

Actualizată în: 3 aug. 2021


Campionatul de tenis cu piciorul organizat de Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor a continuat sâmbătă, 26 iunie 2021, la Săcălaz (județul Timiș) gazda rundei a treia fiind, în premieră, echipa Fotbal-Tenis Timișoara.


Pe terenurile de zgură ale cochetei baze sportive Cristal Club, jucătorii celor opt echipe participante, au avut de înfruntat vremea caniculară, dar și așa, au rezultat jocuri spectaculoase și de un nivel tehnic ridicat.


A fost etapa care a consemnat și câteva premiere: campioana în exercițiu, Tengo Salonta a ratat prezența în careul de ași, JSF Cluj-Napoca a obținut primul triumf, iar pentru stabilirea unui punct decisiv s-a apelat la arbitrajul video. Turneul a debutat cu o surpriză, Tengo fiind învinsă cu 5-1 de formația din Dumbrăvița, care la etapa precedentă a strâns doar 5 puncte neputând susține toate jocurile, dar acum a revenit cu forțe proaspete.


Campioana ultimelor două ediții a câștigat duelul cu gazdele de la Timișoara, dar chiar și așa a ratat prezența în careul de ași, fiind devansată de dumbrăvițeni din cauza rezultatului din meciul direct.

Cel mai tare duel al zilei a fost cel al vecinilor, timișorenii și dumbrăvițenii oferind un meci presărat cu faze spectaculoase, dar și cu contradicții. Noroc că turneul a fost transmis în direct pe canalul youtube al AJFT Bihor, astfel s-a apelat la proba video pentru a se stabili câștigătoarea unui set, care în cele din urmă s-a dovedit a fi decisiv în stabilirea ierarhiei finale.

Grupa B a fost dominată, conform așteptărilor de Black Hill Vatra Dornei, lupta pentru locul secund fiind extrem de strânsă. JSF Cluj a încheiat la egalitate de puncte cu formația secundă a Timișoarei și a obținut calificarea în semifinale grație victoriei din meciul direct.


Jocurile de clasament au fost decise în setul decisiv al ultimei probe, ce de simplu (asta după ce în urma jocurilor de dublu, respectiv triplu scorul era egal, 1-1), seniorii și juniorii de la Tengo având câștig de cauză în fața timișorenilor, respectiv al junilor sătmăreni.


Black Hill Vatra Dornei și-a asigurat prezența în finală după victoria cu dumbrăvițenii, în timp ce JSF Cluj-Napoca a învins gazda turneului, Fotbal-Tenis Timișoara. Timișorenii s-au reîntâlnit în finala mică și au oferit un nou duel maraton, încheiat în setul decisiv al ultimei probe, gazdele obținând din nou victoria și urcând, astfel, pe ultima treaptă a podiumului. Finala a debutat conform previziunilor, liderul clasamentului, Black Hill, câștigând primul set la dublu, dar a urmat o răsturnare de scor, JSF Cluj reușind să se impună cu 2-1. Clujenii au repetat performanța și la triplu, adjudecându-și prima finală disputată în cadrul campionatului.


O parte din echipele participante vor participa la Cupa României organizată de Federația Română de Fotbal-Tenis la Mamaia în perioada 2-4 iulie 2021, pentru ca următoarea întâlnire din campionat să fie cel de la Vatra Dornei, programată în luna august.


Loturile echipelor prezente la Timișoara:

Black Hill Bucovina: Teodor Lelcu, Ioan Creț, Paul Creț, Ionuț Bica.

Tengo Salonta: Illyés Gergő, Marc Bence, Denis Purja, Lăzău Norbert.

Fotbal Tenis Timișoara: Voicu Gabriel, Iulian Mitru, Sorin Pricăjan.

JSF: Paul Negru, Bogdan Otvos, Marius Feraru, Marius Todor, Hațiegan Andrei, Takacs Arpad.

Tengo Juniori: Suciu David, Halász Daniel, Kádár Imre, Szijjártó Ticián, Turzó Nándor

Junii Sătmarului: Daniel Pavlov, Adrian Jivan, Enciu Marko, Andrei Vaștag. .

Dumbrăvița: Ogășanu Constantin, Ogășanu Alex, Olariu Cătălin, Augustin Anghel.

Timițoara II: Romulus Buia, Dan Roman, Roberto Apostol.


Rezultate consemnate la etapa a III-a de la Timișoara


Grupa A

Dumbrăvița – Tengo Salonta 5-1

Tengo Salonta – Tengo juniori 6-0

Timișoara – Tengo juniori 6-0

Dumbrăvița – Timișoara 1-5

Tengo juniori – Dumbrăvița 1-5

Tengo Salonta – Timișoara 4-2

Grupa B

JSF Cluj-Napoca – Timișoara 2 4-2

Black Hill – JSF Cluj-Napoca 5-1

Timișoara 2 – Junii Sătmarului 6-0

Timișoara 2 - Black Hill 2-4

Junii Sătmarului – Black Hill 0-6

JSF Cluj-Napoca – Junii Sătmarului 5-1

Semifinale

Black Hill – Dumbrăvița 2-0

JSF Cluj-Napoca – Timișora 2-0

FINALE

Locul 1-2 JSF Cluj-Napoca – Black Hill Vatra Dornei 2-0

Locul 3-4 Timișoara – Dumbrăvița 2-1

Locul 5-6 Tengo Salonta – Timișoara II 2-1

Locul 7-8 Tengo juniori – Junii Sătmarului 2-1


Declarații de la etapă:

Vasile Sorean, președinte AJFT Bihor: ”Am pornit acest campionat, din dorința de a crește valoarea echipelor participante, iată că după doi ani s-a ajuns la o echilibrare a forțelor și jocuri care nu mai au o câștigătoare stabilită de la bun început. Felicitări timișorenilor pentru organizare, clujenilor pentru victorie și tuturor participanților pentru efortul depus”.
Gabriel Voicu, căpitan Timișoara: ”A fost prima etapă organizată de echipa noastră, mulțumim AJFTB pentru încrederea acordată. A fost o rundă inedită care a consemnat mai multe premiere. Ne bucurăm pentru prezența noastră pe podium și așteptăm cu nerăbdare următoarea întâlnire”
Paul Negru, conducător JSF: ”Ne-am încălzit mai greu, dar după ce am ajuns în semifinale, am prins curaj și am furnizat surpriza rundei. Acest sezon se anunță mai echilibrat, decât precedentele, în care echipele pornesc cu șanse egale la victorie”

Clasament etapă
CLASAMENT GENERAL


INREGISTRAREA FINALELOR, YOUTUBE HD, SCOR SI COMENTARIU


GALERIE FOTO, pentru mai multe va invitam pe grupul nostru de facebook CLICK AICI213 afișări0 comentarii