• tenisdepicior

Finala bihoreana in etapa a doua

Actualizată în: 12 iun. 2019

Campionatul României la Tenis cu Piciorul - Finală bihoreană în etapa a doua

Pe o vreme caniculară, municipiul Oradea a găzduit etapa a doua a Campionatului României de Tenis cu Piciorul (Futnet). Jocurile s-au desfășurat pe terenurile de zgură din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret în organizarea Asociației Județene de Fotbal-Tenis Bihor, în colaborare cu clubul Futnet Oradea si Asociația Județeană Sportul pentru Toți.


Pe lângă iubitorii acestui sport, prezenți la turneu, printre spectatori s-au numprat și numeroși motocicliști, aflați în Oradea ca și comisari ai cursei cicliste, Turul Bihorului, desfășurat tot weekend-ul trecut. De la etapă a lipsit echipa JSF Cluj-Napoca, și-au făcut însă debutul componenții echipei Bucovina Team.


Dispute echilbrate


Meciurile din grupe s-au desfășurat sub emnul echilibrului, încheindu-se cu câteva surprize. Juniorii de la Tengo Salonta reușind să obțină două victorii și calificarea în semifinale, alături de formația locală, în timp ce seniorii salontani au câștigat, conform așteptărilor, grupa din care a făcut parte, însă, au transpirat (și nu doar din caua caniculei) pentru victorie atât cu bucovinenii de la Black Hill, cât și cu bănățenii de la Dumbrăvița.


În semifinale au fost respectate calculele hârtiei, astfel Dumbrăvița și Tengo Juniori s-au duelat în finala mică, iar seniorii de la Tengo și gazdele de la Futnet Oradea și-au disputat întăietatea în cadrul finalei. După un joc electrizant cu numeroase răsturnări de situație, timișorenii de la Dumbrăvița s-au impus în fața mânjilor salontani cu scorul de 2-1, salvând două mingi de meci ale adversarilor. Finala mare s-a încheiat cu succesul salontanilor(3-0), dar orădenii au opus rezistență adversarului, mai ales în probele de dublu și de triplu.


Premiu special


Directorul DJST Bihor, Petruț Drăgan, a onorat și el cu prezența turneul, discutând cu Vasile Sorean, președintele celei mai noi asociații județene pe ramură sportivă despre oportunități de susținere și dezvoltare ale sportului județean.


La festivitatea de premiere toți participanții au fost recompensați cu diplome și medalii, iar formațiile de pe podium s-au ales și cu câte o cupă. Ca o noutate a fost premiat și jucătorul etapei, distincție, care, în urma voturilor conducătorilor de echipe, i-a revenit sătmăreanului Dorin Țuțoraș, component al echipei Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc. De asemenea, jucătorii și oficialii prezenți l-au răsplătit cu aplauze pe Gheorghe Grădinaru, cel care, alături de reprezentanții Futnet Oradea, a avut un rol important în organizarea ireproșabilă al turneului.


Miza pe echipă


”Le mulțumesc echipelor participante, în special celor trei din Bucovina pentru efortul făcut de a fi alături de familia futnetului românesc. Să parcurgi sute de km pentru un turneu, nu e deloc ușor, nici fizic și nici financiar. Mulțumim Futnet Oradea și dl. Grădinaru pentru organizare, dar și DJST Bihor pentru găzduire. Mă bucură și atmosfera de prietenie și colegialitate în care s-au desfășurat meciurile. Doar împreună li în echipă vom putea dezvolta acest sport”

- a punctat la finalul turneului Vasile Sorean, conducătorul echipei Tengo Salonta și președinte al AJFT Bihor.


Deși rivale din punct de vedere sportiv cu echipele de fotbal-tenis, componenții cluburilor de futnet acordă respectul cuvenit Federației Române de Fotbal-tenis, colaborând cu forul național condus de către Frederico Tavares. Astfel, în perioada 5-7 iulie, futnetiștii vor participa la Cupa României la fotbal-tenis, organizată la Mamaia, pentru ca apoi, în perioada 13-14 iulie să se reîntâlnescă la Vatra Dornei pentru jocurile etapei cu numărul trei din campionat.


Loturi echipe participante:


  • Tengo Salonta: Alex Sorean, Nagy Darius, Bagosi István, Illyés Gergö, Denis Purjea

  • Futnet Oradea: Szabó Levente, Szabó Ferenc, Ioan Creț, Paul Creț, Remus Budău, Adrian Botoș, Jankó-Szép Tibor.

  • Dumbrăvița Timiș: Costel Ogășanu, Alex Ogășanu, Augustin Anghel, Cătălin Olariu, Csösz Krisztian

  • Tengo Juniori: Marc Bence, Lăzău Norbert, Bondár Bertalan, Suciu David, Halász Dániel

  • Black Hill Vatra Dornei: Paul Boncheș, Adrian Schipor, Teodor Lelcu,

  • Rechinii Tehnici: Eduard Oreste Sever, Dorin Țuțoraș, Cristian Noje, Sorin Pricăcian.

  • Team Bucovina: Daniel Ciobotea, Marius Niga, Ciprian Mazere, Doru Rotariu

  • Futnet Timișoara: Romulus Buia, Iulian Trif, Vasile Pop, Denis Trifoi.


Mai multe poze și filmări de la etapa le găsiti pe pagina de facebook CLICK AICI si pe canalul de YouTube CLICK AICI


GALERIE FOTO (derulati stanga/dreapta)


53 afișări0 comentarii