• tenisdepicior

Etapa spectaculoasa la Vatra Dornei

Familia tenisului cu piciorul din România a poposit pentru două zile în Bucovina, municipiul Vatra Dornei fiind gazda etapei cu numărul trei din campionatul intern. Echipa locală Black Hill, împreună cu Primăria Vatra Dornei și Direcția de Sport și Tineret Suceava s-au pregătit temeinic pentru a organiza etapa la cele mai înalte standarde.


Înaintea începerii turneului s-a disputat un joc de baraj între Olympiakos Rădăuți și Futnet Timișoara, câștigătoarea intrând pe tabloul principal al rundei. După aproximativ două ore de spectacol și suspans, formația bănățeană s-a impus la limită, alăturând-se componetelor Grupei A.


La festivitatea de deschidere a fost prezent primarul municipiului Vatra Dornei, domnul Ilie Boncheș, un împătimit, dar și practicant al acestui sport, care le-a urat bun venit oaspeților, salutând inițiativa Asociației Județene de Fotbal-Tenis Bihor de a reuni echipe din Transilvania și Bucovina în cadrul unei competiții oficiale, exprimându-și convingerea, că acest sport va găsi, în Bucovina, un tărâm propice dezvoltării.


În timp ce formațiile repartizate în grupa A (Tengo Salonta, Dumbrăvița Timiș, Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc și Futnet Timișoara) și-au măsurat forțele într-un decor superb, pe terenul sintetic din cadrul complexului Yanis, echipele din cvartetul B (Futnet Oradea, Tengo Juniori, Black Hill Vatra Dornei și Bucovina Team) au evoluat în sala de sport de lângă stadion.

Dacă în grupa A s-au respectat calculele hârtiei, Tengo Salonta și Dumbrăvița asigurându-și prezența în careul de ași, în grupa B, gazdele de la Black Hill au pus probleme reale adversarilor mai bine cotați, ratând la mustață prezența în semifinale, acolo unde au ajuns Futnet Oradea și Tengo Juniori. Favoritele s-au impus și în penultimul act, astfel Tengo Salonta și Futnet Oradea s-au duelat în finală, iar Dumbrăvița și Tengo Juniori în finala mică. Mânjii Salontei au avut o prestație remarcabilă, învingândui pe seniorii bănățeni cu 2-1, încheind turneul pe locul 3. Finala a fost adjudecată de seniorii de la Salonta, care s-au impus cu 3-0 în fața orădenilor, confirmând astfel succesul din etapa precedentă găzduită de municipiul de pe Crișul Repede.


Un moment aparte al zilei l-a constituit meciul de dublu dintre Junii Satu Mare și Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc în cadrul căruia cei prezenți l-au răsplătit cu aplauze pe veteranul tenisului cu piciorul din România, sătmăreanul Borbas Pal (Pali bacsi, 83 ani). În cadrul festivității de premiere, Președintele AJFT Bihor a oferit trei distincții speciale pentru Paul Boncheș (Black Hill Vatra Dornei), Ilie Boncheș și Marius Rîpan, primarul, respectiv viceprimarul municipiului Vatra Dornei, pentru sprijinul acordat dezvoltării tenisului cu piciorul din România.


Am fost onorați de faptul că i-am putut găzdui pe cele mai bune echipe de tenis cu piciorul din România, acasă la noi, la Vatra Dornei. A fost o zi frumoasă, cu mult suspans, dar și spectacol. Ne-am dorit mult să ajungem în careul de ași, dar am avut și puțin ghinion. Felicit echipele participante pentru prestațiile oferite și Fair Play ul de care au dat dovadă” – a precizat la finalul turneului Paul Boncheș, conducătorul și jucătorul formației Black Hill.


O etapă frumoasă, disputată într-un decor superb, în care am simțit pe propria piele ce înseamnă ospitalitatea bucovineană. Mulțumim lui Paul Boncheș și echipei Black Hill pentru organizare și experiența de neuitat. Am avut multe de învățat în privința organizării” – a conchis Vasile Sorean, președintele AJFT Bihor, coordonatorul campionatului.


Campionatul i-a o pauză de o lună, perioadă în care echipele vor putea să facă transferuri de jucători. Cele trei etape din retur vor fi programate după cum urmează: Dumbrăvița (7 septembrie), Campulung Moldovenesc (28 septembrie) și Salonta (30 octombrie).

Mai multe detalii (fotografii și materiale video) veți putea găsi pe pagina oficială de facebook si pe canalul de YouTube (urmeaza sa fie incarcate in perioada urmatoare). Multumim partenerilor media de la Orion Media pentru aceste frumoase fotografii.

Multumim partenerilor media de la Suceava Live pentru reportaj vezi aici si celor de la Monitorul de Dorna vezi aici reportajul


Rezultate consemnate la etapa a III-a a Campionatului României la Tenis Cu Piciorul desfășurată la Vatra Dornei pe data de 13.07.2019.

Meci de baraj pentru accederea în grupă

Olympiakos Rădăuți – Futnet Timișoara 1-2 (Dublu:1-2, Simplu 2-1, Triplu 0-2)

Grupa A

Tengo Salonta – Futnet Timișoara 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Dumbrăvița Timiș – Rechinii Tehnici 2-1 (2-0, 2-0, 1-2)

Tengo Salonta – Rechinii Tehnici 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Dumbrăvița Timiș – Futnet Timișoara 3-0 (2-0, 2-0, 2-1)

Rechinii Tehnici – Futnet Timișoara 3-0 (2-1, 2-1, 2-0)

Tengo Salonta – Dumbrăvița Timiș 3-0 (2-0, 2-0, 2-1)

Grupa B

Futnet Oradea – Tengo Juniori 3-0 (2-1, 2-1, 2-0)

Black Hill Vatra Dornei – Bucovina Team 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Futnet Oradea – Bucovina Team 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Black Hill Vatra Dornei – Tengo Juniori 0-3 (1-2, 1-2, 0-2)

Tengo Juniori – Bucovina Team 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Futnet Oradea – Black Hill Vatra Dornei 3-0 (2-1, 2-1, 2-1)

Jocuri de clasament:

Semifinala: Futnet Oradea – Dumbrăvița 3-0 (2-1, 2-0, 2-0), Tengo Salonta – Tengo Juniori 2-1 (2-0, 2-0, 1-2)

Locurile 7-8: Bucovina Team – Futnet Timișoara 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Locurile 5-6: Rechinii Tehnci - Black Hill 3-0 (2-0, 2-0, 2-1)

Locurile 3-4: Tengo Juniori – Dumbrăvița 2-1 (2-0, 2-1, 0-2)

Finala: Tengo Salonta – Futnet Oradea 3-0 (2-0, 2-0, 2-1)


Loturi echipe participante:

Tengo Salonta (Alex Sorean, Vasile Sorean, Nagy Darius, Bagosi István, Denis Purja) – Futnet Oradea (Szabó Levente, Ioan Creț, Remus Budău, Paul Creț, Claudiu Oros) – Dumbrăvița Timiș (Costel Ogășanu, Alex Ogășanu, Cătălin Olariu, Csösz Krisztian) – Tengo Salonta Juniori (Marc Bence, Lăzău Norbert, Halász Dániel, Suciu David) –

Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc (Cristian Noje, Doru Țuțoraș),

Black Hill Vatra Dornei (Paul Boncheș, Adrian Schipor, Teodor Lelcu, Andreas Banu, Mihai Horia) -

Team Bucovina (Daniel Ciobotea, Marius Niga, Ciprian Mazere, Bogdan Balint) -

Futnet Timișoara (Denis Trifoi, Bogdan Suciu, Darius Teodor) -

Olympiakos Rădăuți (Marcel Morar, Silvestru Ailenei, Vasile Ailenei, Dan Edu) – 1 punct


Mai multe detalii (fotografii și materiale video) veți putea găsi pe pagina oficială de facebook si pe canalul de YouTube (urmeaza sa fie incarcate in perioada urmatoare). Multumim partenerilor media de la Orion Media pentru aceste frumoase fotografii.

Multumim partenerilor media de la Suceava Live pentru reportaj vezi aici si celor de la Monitorul de Dorna vezi aici reportajul


foto Futnet Oradea vs Tengo Salonta Juniori, foto credit: ORION MEDIA VATRA DORNEI


Black Hill Vatra Dornei, foto credit: ORION MEDIA


40 afișări0 comentarii