• tenisdepicior

Banatenii pe podium la etapa de la Dumbravita

Campionatul României la tenis cu piciorul

Bănățenii pe podium la etapa de la Dumbrăvița (01.08.2020)

Etapa a 3 a Campionatului României la tenis cu piciorul a avut loc la Dumrbăvița (jud. Timiș) confirmand, încă o dată, echilibrarea forțelor în rândul participanților. La fel ca și la precedentul turneu, etapa s-a desfășurat în condiții speciale, respectarea normelor medicale și de distanțare fizică impuse din cauza pandemiei de coronavirus fiind la fel de important pentru organizatori ca și jocurile propriu zise.

Practic turneul a început cu un triaj epidemiologic, dar și un ”extemporal” al participanților, care au completat declarații pe propria răspundere, iar apoi chestionare, acestea din urmă fiind impuse de legislația actuală. După proba ”teoretică” a urmat mult așteptata probă practică, desfășurată pe cele 3 terenuri amplasate în jurul Stadionului Ștefan Dobay din localitate. Etapa a consemnat debutul echipei din Baia Mare, dar și primele jocuri susținute de orădenii de la Futnet în sezonul actual.


Acomodați cu noul sistem de punctare care premiază fiecare set câștigat, echipele au evoluat cu multă ardoare, oferind dispute echilibrate la fileu, majoritatea jocurilor încheindu-se la diferență minimă. Chiar dacă, de această dată, nu a mai fost nevoie de departajarea echipelor pe baza punctaverajului, etapa de la Dumbrăvița a confirmat ascensiunea echipelor mici, care au reușit să obțină punct și chiar puncte în duelurile cu adversarii mai bine cotați. Astfel campionii de la Tengo Salonta au cedat punct în disputa cu Baia Mare, echipă care s-a remarcat și în disputa cu timișorenii. Ghinionista precedentelor două runde, Superstar Black Hill Vatra Dornei a învins în mod categoric, finalista etapei a doua, Tengo Juniori Salonta și a fost aproape de calificarea în semifinale, însă, în cele din urmă a fost devansată de echipa gazdă, Dumbrăvița Timiș și de finalista ediției din 2019, Futnet Oradea. Chiar dacă în jocul de debut au fost învinși de orădeni, dumbrăvițenii au câștigat în mod categoric grupa din care a făcut parte, acumulând 19 puncte, iar în semifinale au dat piept cu vecinii de la Timișoara. A rezultat un meci viu disputat, cu numeroase răsturnări de scor, care s-a încheiat în proba decisivă, cea de triplu, care a fost adjudecat de către gruparea de pe Bega. În cealaltă semifinală, Tengo Salonta a dispus de Futnet Oradea, tot în decisiv, scor 2-1. Singurul meci din careul de ași care nu a avut nevoie de prelungiri a fost finala mica adjudecată de localnicii de la Dumbrăvița, scor 2-0, în fața orădenilor. Finala mare dintre Salonta și Timișoara nu a ieșit din tiparul etapei, fiind câștigată de bihoreni cu scorul de 2-1 (victorie la dublu și simplu pentru salontani, în timp ce bănățenii s-au impus la triplu). Gazdele au avut reprezentanți în ultimul act al turneului, Cătălin Olariu și Alex Ogășanu arbitrând finala dintre Salonta și Timișoara.


Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Victor Malac, primarul comunei Dumbrăvița, alături de care au mai fost prezenti viceprimarul Miklós Árpád și președintele Clubului Sportiv Comunal, Florin Macavei. “Știu bine tenisul cu piciorul, sport pe care l-am practicat în tinerețe, dar recunosc faptul că ce am văzut la acest turneu m-a încântat. Execuții spectaculoase, ambiție și sacrificiu, sunt doar câteva dintre ingredinetele acestui sport deosebit de popular și în rândul iubitorilor de sport și de mișcare din comuna noastră. Am rămas plăcut surprins, chiar impresionat de fair play-ul de care au dat dovadă jucătorii, chiar dacă în majoritatea cazurilor, un singur punct de decis învingătoarea” – a concluzionat la final Victor Malac, edilul comunei Dumbrăvița.


Președintele AJFT Bihor, Vasile Sorean i-a oferit acestuia o minge oficială Gala, cu care se joacă în competițiile internaționale, în semn de recunoștiință pentru sprijinul acordat în organizarea etapei.Familia tenisului cu piciorul din România, care în prezent numără 10 membrii, a revenit cu plăcere la Dumbrăvița, o localitate a căror edili sunt conștienți de rolul important pe care sportul îl are în viața comunității, alocând resurse financiare generoase pentru susținerea activității cluburilor din comună. Iar acolo unde sunt investiții, apar și rezultatele. Am mai întâlniti edili care ne-au onorat cu prezența la festivitatea de premiere, dar mai rar mi-a fost dat să văd ca primarul și viceprimarul unei localități să-și sacrifice din timpul extrem prețios pentru a susține echipa locală pe durata unei finalelor” – a precizat Vasile Sorean, președintele AJFT Bihor.

Președintele CSC Dumbrăvița, Florin Macavei, fost component al echipelor de fotbal Poli Timișoara și Dinamo București, un practicant al tenisului cu piciorul, s-a bucurat de reușita echipei gazdă, regretând, însă, faptul că, de această dată, nu a putut contribui și el pe teren la victoriile obținute.

Următoarea etapă va avea loc într-un peisaj mirific montan, la Vatra Dornei, pe 22 august 2020, iar la mijlocul lunii septembrie, debutanții de la Junii Sătmarului vor organiza runda cu numărul patru în orașul de pe Someș.

Loturile Echipelor:

Tengo Salonta Seniori: Bagosi István, Nagy Darius, Sorean Alex, Sorean Vasile, Illyés Gergö, Denis Purja.

Fotbal-Tenis Timișoara: Gabriel Voicu, Denis Trifoi, Tomi Ciucă, Remus Budău, Dan Roman.

Tengo Salonta Juniori: Marc Bence, Lăzău Norbert, Halász Dániel, Suciu David.

Dumbrăvița Timiș: Alex Ogășanu, Costel Ogășanu, Cătălin Olariu, Burtea Mihnea, Opitz Roland, Alex Paul, Csösz Krisztian.

Superstar Black Hill Vatra Dornei: Paul Boncheș, Adrian Schipor, Teodor Lelcu.

Bucovina: Andreas Banu, Eduard Bucălie, Manuel Mezei, Răzvan Retegan

Junii Sătmarului: Eduard Oreste Sever, Dorin Țuțoraș, Cristian Noje, Opriș Flaviu.

Karaffe Baia Mare: David Achim, Tebi Michael, Cristian Pop.

Futnet Oradea: Szabo Levente, Adrian Botoș, Ioan Creț, Paul Creț.

Negrești Oaș: Pavel Didea, Roberto Apostol, Alex Macedolean, Marco Enciu.


Rezultate consemnate la /Campionatul României la Tenis cu Piciorul

Etapa 3 Dumbrăvița Timiș (1 august 2020)Departajarea echipelor: rezultate directe, apoi punctaveraj


Sistem eliminatoriu

Semifinale

A1-B2 Dumbrăvița Timiș – Fotbal-tenis Timișoara 1-2

B1-A2 Tengo seniori – Futnet Oradea 2-1

Finala mare: Tengo seniori – Fotbal-tenis Timișoara 2-1

Finala mica: Dumbrăvița Timiș – Futnet Oradea 2-0

Locurile 5-6: A3-B3: Superstar Black Hill – Karaffe Baia Mare 2-1

Locurile 7-8: A4-B4: Junii Sătmarului – Tengo juniori 0-2

Locurile 9-10: A5-B5: Bucovina – Negrești Oaș 2-0

La jocurile din faza eliminatorie se acordă 2 puncte pentru victorie și 1 punct pentru prezență.
Galerie foto completa pe pagina de facebook AJFTB click aici

Inregistrari video pe canalul de YouTube click aici

41 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate