• tenisdepicior

A debutat noul campionat de tenis cu piciorul

Pe o vreme capricioasă, dar ideală pentru sport, la Cluj-Napoca a avut loc prima etapă a noului campionat de tenis cu piciorul.

Jocurile au fost găzduite de terenurile de zgură din cadrul Bazei Sportive Transilvania în organizarea clubului JSF din localitate, în colaborare cu Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor.


Disciplina sportivă foarte populară, cunoscută în Transilvania și sub denumirile de fotbal-tenis ori labtenis, a sunat adunarea în municipiul de sub Feleac, opt echipe aliniindu-se la startul noului sezon. Județul Bihor (prin Tengo Salonta și Tengo juniori, Futnet Oradea), a fost cel mai bine reprezentat, fiind urmat de Timiș (Futnet Timișoara și CS Dumbrăvița-Timiș) și Suceava (Blackhill Vatra Dornei și Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc), localnicii de la JSF Cluj completând lista participanților etapei inaugurale.


După jocuri disputate în două grupe, primele două clasate ale fiecărui cvartet au disputat semifinalele, gazdele de la JSF duelându-se cu Futnet Timișoara, iar Tengo Salonta cu Futnet Oradea. Conform calculelor hârtiei clujenii și salontanii și-au adjudecat victoria duelându-se în finala primei etape. Deși au pornit bine, câștigând proba de dublu, componenții echipei JSF au fost învinși cu 2-1, terminând runda ianugurală pe locul secund. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat Futnet Oradea.

Clasamentul dupa prima etapă:

1. Tengo Salonta – 33 puncte

2. JSF Cluj 31

3. Futnet Oradea 25

4. Futnet Timișoara 22

5. Tengo juniori 17

6. Dumbrăvița-Timiș 15

7. Blackhill Vatra Dornei 14

8. Rechinii Tehnici 14


Este deja cunoscut faptul că tenisul cu piciorul este un excelent sport complemntar pentru fotbaliști. Doi jucători consacrați, Doru Țuțoraș (Rechinii Tehnici) și Romulus Buia (Futnet Timișoara) au demonstrat acest lucru în disputa lor directă, meci care a oferit spectacol agreabil spectatorilor prezenți la etapă.


Mai întâi de toate, aș dori să felicit echipa JSF Cluj pentru organizare, dar și pentru modul cum s-a prezentat în finala disputată cu echipa noastră Tengo Salonta. A fost o propagandă bună acestui sport. Le mulțumesc celorlalte formații participante, împreună suntem familia tenisului cu piciorul (futnetul) românesc. Îi așteptăm la următoarea etapă programată pe data de 8 iunie la Oradea” - Sorean Vasile, președinte CS Tengo Salonta și Asociația Județeană de Fotbal-Tenis.Ne bucurăm că noul campionat de futnet a debutat la Cluj-Napoca, unde labtenisul este un sport foarte îndrăgit. Le-am pus probleme salontanilor de la Tengo, acest lucru denotă progresul valoric al echipei noastre, dar consider că toți participanții au crescut în privința nivelului l care practică acest sport. Le mulțumim gazdelor noastre de la Baza Transilvania și sponsorului TermoSistem Cluj pentru sprijinul acordat." Paul Negru – președinte JSF Cluj-Napoca


Tenisul cu piciorul, sau futnetul, așa cum îi spunem noi este pentru noi pasiunea comună care ne unește. Ne bucurăm pentru prima întâlnire din acest an și pentru că am ajuns în careul de ași. Promitem că nu ne vom opri aici”, Gabriel Voicu, conducător și jucător Futnet Timișoara


Am încheiat pe locul trei prima etapă, lucru ce ne bucură foarte mult. Am remarcat un progres evident al tuturor echipelor participante, ceea ce ne dă speranțe pentru viitor”, Szabo Levente – conducător și jucător Futnet Oradea.


Ne-am prezentat onorabil la debutul noului campionat, mai ales în condițiile în care ne-am hotărât asupra înscrierii abia cu două săptămâni înainte de început. S-a simțit lipsa de omogenitate, dar jocul cu Futnet Timișoara a oferit una dintre cele mai frumoase dispute ale turneului. Ne vom pregăti în continuare, iar la etapa de la Oradea, echipa va arăta o altă față”, Csösz Krisztian, jucător CS Dumbrăvița.


Pentru noi este o bucurie fiecare revedere cu cei mai buni practicanți ai acestui sport. Deocamdată echipele din Bucovina suntem la început de drum, dar învățăm de la cei mai buni și dorim ca pe viitor să ajungem să le punem probleme oricărui adversar”, Paul Boncheș, conducător BlackHill Vatra Dornei


AJFTB a lansat cu aceasta ocazie si un website www.teniscupiciorul.eu pentru o mai buna informare a tuturor celor iubesc acest sport de masa si doresc sa faca pasul catre performanta.


Majoritatea meciurilor pot fi vizualizate pe YouTube, click aici


Multumim partenerilor media: jurnalbihorean.ro, bihon.ro, sportclasic.ro, ebihoreanul.ro, infooradea.ro, oradeaindirect.ro, crisana.ro, uzpbihor.ro, someseanul.ro, napocanews.ro, infooradea.ro, cluj24h.ro, exponentul.ro, cluj.com, clujmanifest.ro, radiocluj.ro, ilikecluj.ro, clujlife.comVa invitam pe grupul de facebook AJFTB, unde vom posta mai multe poze de la etapa.


Detalii despre urmatoarea etapa, click aici

134 afișări0 comentarii